Toskania
jest jednym z bardziej znanych regionów Włoch.
Swoją międzynarodową sławę zyskała dzięki licznym produkcjom filmowym, wydawnictwom, a także bogatej historii, kulturze i kuchni.
Swoją międzynarodową sławę zyskała dzięki licznym produkcjom filmowym, wydawnictwom, a także bogatej historii, kulturze i kuchni.
Wielu z nas marzy o
przeprowadzeniu się do tego pięknego zakątka Italii, gdzie każda pora
roku pozwala na odkrywanie kolejnych cudów natury i czerpanie z nich dla
zdrowia, dobrej kondycji i urody.
O dbaniu o
środowisko naturalne, zdrowym stylu życia, oraz o włoskim sposobie na
radzenie sobie z kryzysem pisze autorka Aleksandra Seghi, polka
mieszkająca od wielu lat w Toskanii.
Książka to nie tylko
zbiór rad dotyczących ekozachowań, ale urocza opowieść o codzienności
mieszkanki małego włoskiego miasteczka, która dodatkowo dzieli się z
czytelnikami smakowitymi przepisami kulinarnymi.
Mnie
osobiście najbardziej zainteresowała formuła grupowych zakupów
sezonowych zawsze świeżych warzyw i owoców prosto od producentów.
Wspaniałym pomysłem, który powinniśmy przeszczepić na nasze podwórko, są
targi i jarmarki z biologiczną żywnością i chemią gospodarczą oraz
szeroko pojętym handmade.
Więcej o działalności grupy G.A.S. możecie przeczytać w książce "Zielona Toskania"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz